top of page

Cum aleg un avocat? (VIDEO - partea I si partea a II-a)


Pentru mai multe răspunsuri la această întrebare, citiți și articolul ”Cum aleg un avocat? 12 sfaturi pentru succesul tau pe plan juridic”.

 

”Cum se alege un avocat?” - Iasi TV Life, 27 martie 2017, Emisiunea ”Fapte si Drepturi” (partea I)

- Ce trebuie sa aibă în vedere o persoana atunci cand apeleaza la serviciile unui avocat? - Cat de important este sa apelam la un avocat atunci cand avem probleme juridice? - Cat conteaza varsta in alegerea unui avocat? Cat de gresite sunt ideile ca un avocat prea tanar are putine sanse de a castiga un proces sau ca un unul varstnic este dezinteresat? - Cum isi stabileste un avocat onorariul? Cat ne costa un avocat? - Credeți că ar fi o soluție instituirea unor onorarii minimale pentru avocati? - Este sau nu legală practica unor avocați, care stabilesc onorarii în cotă procentuală din daunele obținute? - Alegerea avocatului potrivit garantează câștigarea unui proces? - Cât cantareste sinceritatea clientului pentru reusita demersului juridic? - Cum evităm falșii avocați? - Cat de important este să solicităm și o altă părere a unui avocat?


”Cum se alege un avocat?” - Iasi TV Life, 27 martie 2017, Emisiunea ”Fapte si Drepturi” (partea a II-a)

- Cat de important este să solicităm și o altă părere a unui avocat?

- Ce altceva mai trebuie să iei în calcul în alegerea unui avocat bun şi potrivit problemei tale?

- Cum poate un tânăr de abia intrat în Barou să-și facă loc printre avocații de top? In Baroul de Avocați Iași sunt peste 800 de avocați. Cat de grea este competiția?

- Cum obține un avocat aflat la început de drum un portofoliu vast de clienți?

- Ce poate face un client care este nemulțumit de activitatea unui avocat?

- Când poate fi sancționat un avocat? Ce sancțiuni riscă în situația în care o plângere este întemeiată? Care este procedura?

- Câți avocați ieșeni au fost sancționați anul trecut? Care au fost motivele?

- Câți avocati au fost suspendați? Care sunt cele mai frecvente motive?

- Ce sfaturi aveți pentru absolvenții de Drept care încă nu știu ce cariera sa urmeze, dacă să aleagă avocatura, magistratura, poate medierea. De ce să aleagă avocatura?

- Admiterea în avocatură a devenit de la an la an tot mai dificilă. De exemplu, anul trecut, din peste 3400 de candidați care au sustinut examenul la nivel național aproximativ 700 au fost admiși în Baroul de Avocati Iasi. Care este cheia succeului pentru a intra în avocatură?

- Cum se va desfășura admiterea in avocatura in 2017? Cand va fi concursul, cate probe vor fi? Va fi sau nu test grilă? Probă psihologică?

- Cand ai dreptul la un avocat din oficiu?

- Ce onorarii incaseaza avocatii din oficiu, ce probleme exista legat de plata serviciilor de asistenta juridica furnizate de avocatii din oficiu?


bottom of page